El disseny és cada cop més important a l’hora de fer el nostre currículum.

Mostrar les nostres dades de manera ordenada i establint prioritats, saber com combinar informació gràfica i escrita de manera efectiva i escollir colors que encaixin en una mateixa gamma cromàtica, poden ser factors claus perquè el nostre currículum sigui l’escollit en un procés de selecció.

Tot i això, també és cert que si no tenim coneixements avançats de disseny gràfic maquetar el nostre currículum pot convertir-se en una autèntica odissea que ens farà perdre temps i que, sobretot, no ens aportarà els resultats esperats. Per això, fer servir eines de plantilles de currículum pot ser molt útil.

 

Avantatges d’utilitzar plantilles per fer el teu currículum

Evitaràs errades

Si utilitzes plantilles per crear el teu currículum evitaràs caure en errors de redacció i organització, com ara incloure dades que no són rellevants o estendre’t més del que s’aconsella en descriure la teva trajectòria professional.

Estalviaràs temps

Fer un currículum amb plantilles és senzill. Únicament has de recopilar les dades i anar emplenant els camps marcats. El procés és ràpid, així que podràs invertir el teu temps en altres aspectes de la cerca de feina.

Presentaràs un currículum atractiu

La quantitat de plantilles per fer currículum són pràcticament infinites. Algunes aplicacions n’ofereixen algunes de gratuïtes i d’altres de pagament però, en qualsevol cas, en trobaràs una que s’ajusti al teu perfil professional.

El més important serà el més visible

Un dels errors més grans en fer el currículum és no presentar la informació de forma eficaç. Les plantilles ajuden a destacar aquella informació que és realment rellevant per captar l’atenció dels reclutadors.

Et desmarcaràs de la teva “competència”

Les plantilles per redactar un currículum us permeten incorporar imatges i icones. Algunes fins i tot es poden enllaçar amb vídeos. Un currículum innovador i atractiu sempre és un valor afegit.

Fàcil d’actualitzar

Les plantilles de disseny de currículum estan disponibles en línia i la seva actualització és senzilla i intuïtiva. Un cop hagis creat el teu model, afegir o modificar informació et portarà tot just uns minuts.

 

Eines i aplicacions de plantilles de currículum recomanades

Des de Quality hem seleccionat algunes eines en línia on trobaràs plantilles per fer el teu currículum en línia. La majoria són gratuïtes (encara que disposen de versió Premium) i et permeten descarregar el teu CV en PDF, imprimir-lo o adjuntar-lo a la teva web o al teu perfil de LinkedIn.

Canva: la web de dissenys més utilitzada

Amb Canva, crear el currículum perfecte per el teu treball somiat és molt fàcil i ràpid. Destaca en el procés de selecció amb un disseny de Canva i aconsegueix aquest lloc que sempre has desitjat. Tenen milers de plantilles per a currículum preparades perquè escullis la que més t’agrada.

Dins dels avantatges d’aquesta eina destaquem:

Té centenar de plantilles, moltes d’elles gratuïtes, pots guardar el currículum i anar editant-lo i adaptant-lo a les teves necessitats, compta amb dissenys moderns i elegants gratuïts i si agafes la versió de pagament, el ventall de possibilitats és immens.

Et permet també fer cartes de presentació, que pots acompanyar als currículums. Hi ha empreses que així ho demanen.

A més, et permet descarregar-t’ho en pdf, crear un enllaç o compartir-lo a les teves xarxes, com

 

DoYouBuzz: una guia fàcil i senzilla per fer el teu CV

DoYouBuzz és una web francesa pionera en el disseny de plantilles per a currículum. L’eina et guia durant tot el procés d’elaboració i permet que abans d’enviar-lo demanis a un amic, assessor o coach que el revisi per donar-te les seves opinions (i correccions).

Incorpora centenars de plantilles de currículum. Les plantilles estan pensades per adaptar-se a diferents formats i per ser compartides a Facebook, LinkedIn, etc. A més, l’eina inclou una versió de pagament per imprimir el CV en HD.

Aquesta aplicació web permet crear un CV visual a particulars i empreses de manera intuïtiva. Aquesta senzillesa, però, no està renyida amb l’atractiu, i l’eina ens ofereix una varietat important de tipografies, plantilles, colors, etc.

ResumUp es basa en oferir la millor visualització de la informació. Podeu optar per una plantilla bàsica (model més clàssic) o una interactiva. En aquest segon cas pots connectar l’aplicació els nostres perfils de xarxes socials (Facebook i LinkedIn), amb la informació dels quals es construeix una línia de temps amb dades que, si ho desitgem, pots incorporar al CV de manera automàtica.

 

CV Marker: simple, ràpida i amb possibilitats infinites

CV Marker és una de les eines més bàsiques per a un currículum. Fins ara, més de 16 milions de persones han utilitzat l’aplicació de manera eficient.

Encara que els seus models de plantilles tenen un disseny estàndard i força clàssic (cosa que molts candidats i empreses busquen), aquesta eina té un altre gran avantatge: a més dels camps generals l’usuari pot introduir-ne de nous, de manera que el currículum, encara que senzill, pot presentar aspectes pràcticament infinits.

 

TopCV: alternativa de currículum en línia

Tal com indica el seu nom, TopCV és una de les aplicacions per a la creació de currículum més completa d’Internet. De fet, i tot i ser relativament fàcil de fer servir, l’hem de considerar una eina professional.

El web ofereix plantilles per fer el currículum o l’opció de pujar el vostre propi CV a la plataforma, millorar-lo i descarregar-lo després en PDF. L’eina també incorpora un servei de generació d’URL, per tant, si ho desitges, pots enviar una adreça web amb el teu CV a qui vulguis.

 

Encara que ens centrem en aquesta selecció, recorda que hi ha moltes altres web i aplicacions on trobaràs plantilles per dissenyar un currículum atractiu. Moltes han estat desenvolupades amb la col·laboració de professionals dels recursos humans com els que formem l’equip de Quality, la teva empresa de treball temporal de referència.

Així que, si tens la necessitat de crear un currículum, no pateixis perquè tens molts recursos que t’ho posaran ben fàcil per triomfar en la cerca d’una nova feina!

Comparteix aquesta història, tria la teva plataforma!